Winkelwagen

Over ons

Welkom bij E. Soer B.V.


E. Soer B.V. is gespecialiseerd in gereedschap, aanhanger onderdelen, werkplaatsuitrusting en nog veel meer. We leveren vanuit ons magazijn meer dan 8500 artikelen uit voorraad. 
Er zijn verschillende redenen om klant bij ons te worden:
- Vanuit ons magazijn in Meppel kunnen we veelal uit voorraad leveren.
- Nationaal en internationaal zijn wij bekend bij afnemers in industrie, automotive, landbouw en tal van andere sectoren.
- Import en export vormen sinds 1977 een wezenlijk bestanddeel van onze activiteiten, mede daardoor kunnen wij u als klant de beste prijs bieden.
- +/- 8500 artikelen uit voorraad leverbaar.
- Breed assortiment: van gereedschap tot aanhangeronderdelen.

Nog niet helemaal overtuigd? Kom een keer op de koffie. Een bezoek aan ons bedrijf is een uitstekende mogelijkheid om kennis met ons te maken. Daarnaast hebben wij ook een grote showroom waar u een greep uit onze artikelen kunt vinden.


Geschiedenis

E. Soer B.V. is opgericht in 1977 door Egbert Soer. Hij verhuisde samen met zijn vrouw vanuit Enschede naar Meppel om daar een filiaal van Gerstner Landbouwmaterialen op te zetten. Het zou de voorloper van E. Soer B.V. zijn.
"Van oorsprong verkocht E. Soer B.V. onderdelen voor landbouwmachines" vertelt Karst Soer. "Mijn vader was een echte handelsman en alles waar hij handel in zag werd aangeschaft. Dat resulteerde al snel in een heel breed pakket aan goederen. In Meppel en ver daarbuiten stond Egbert Soer al gauw bekend als iemand die alles te koop had. Zocht men bijvoorbeeld een artikel waar men moeilijk aan kon komen, dan was het vaak zo dat Egbert Soer het wel ergens had liggen!"

"Even later kregen we er een lijn bij met onderdelen voor aanhangwagens en vervolgens nog een heleboel andere lijnen, waaronder van alles op het gebied van hydrauliek en onderdelen waarmee een rijtuig of koets gebouwd kon worden. Daarna volgden lijnen voor de industrie. Deze lijnen bestonden uit handzeep, via kogellager tot handschoen. Ons assortiment is inmiddels zo gegroeid dat ik soms zelf niet meer weet wat we allemaal verkopen, het varieert van wasknijper tot aanhangwagenonderdelen. Dit is min of meer vanzelf ontstaan, van het een kwam het ander!".

Karst Soer vroeg eind jaren tachtig aan zijn vader of hij niet in de zaak kon komen werken. "Onderaan beginnen" was het credo. Via het magazijn schoof Karst steeds meer op naar kantoorwerk. In 2002 was de tijd rijp dat hij het bedrijf kon overnemen. Hij wilde zijn bedrijf omvormen naar producten voor iedereen, dus een breder assortiment bieden dan alleen landbouwmaterialen. Inmiddels doet E. Soer B.V. zaken met meer dan vijftien leveranciers in China.
"Mijn vader importeerde wel, maar dat ging niet verder dan België, Duitsland of Italië. Sinds ik de zaak overgenomen heb, is onze inkoop vooral op het Verre Oosten gericht. Op een gegeven moment ben ik er op de bonnefooi naar toe gegaan. Ik kwam terecht op een dusdanig grote beurs dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Om een lang verhaal kort te maken: we zijn in China zaken gaan doen met meer dan vijftien verschillende fabrikanten en vandaag de dag doen we dat nog steeds" zegt Karst Soer.