Over ons

Welkom bij E. Soer B.V.

E. Soer B.V. is een groothandel centraal gelegen op het industrieterrein Oevers B in Meppel.
Wij zijn o.a. gespecialiseerd in aanhangwagenonderdelen, garage- en werkplaatsuitrusting, gereedschap en spuitbussen.
In ons magazijn liggen meer dan 8500 verschillende artikelen op voorraad, waardoor wij veelal uit voorraad kunnen leveren. Nationaal en internationaal staan wij bekend als een bedrijf met een breed assortiment met scherpe prijzen. Deze scherpe prijzen kunnen wij bieden, doordat wij zelf importeren. Vanaf 1977 zijn we begonnen met importeren vanuit België, Duitsland en Italië. Inmiddels is de inkoop uitgebreid naar het Verre Oosten. Onze afnemers komen uit de industrie, automotive, landbouw en een tal van andere sectoren.

E. Soer B.V. heeft een winkel annex showroom met magazijn en een webshop, waar u als klant terecht kunt. Van maandag t/m vrijdag van 08.00 – 17.00 uur en op zaterdag van 08.30 t/m 12.30 staan wij klaar om u te helpen. Uiteraard staat de koffie voor u klaar. Via onze webshop kunt u uw bestellingen plaatsen en versturen wij onze artikelen naar u of uw klanten. Tijdens onze openingstijden zijn wij bereikbaar op 0522-251740 of per mail op info@soer.nl.


Geschiedenis

E. Soer B.V. is opgericht in 1977 door Egbert Soer. Vanuit Enschede verhuisde hij met zijn vrouw naar Meppel om daar een filiaal op zetten van Gerstner Landbouwmaterialen, de voorloper van E. Soer B.V. Toen de eigenaar van Gerstner met pensioen ging, kreeg Egbert de kans om het bedrijf over te nemen. Op dat moment is E. Soer B.V. ontstaan. “Oorspronkelijk werden er bij E. Soer B.V. voornamelijk onderdelen voor landbouwmachines verkocht”, vertelt Karst Soer. “Mijn vader was een echte handelsman. Alles waar hij handel in zag werd aangeschaft. Hierdoor werd het assortiment steeds verder uitgebreid. Al snel stond Egbert Soer bekend als iemand die alles te koop had. Was je ergens naar op zoek, dan had Egbert het vaak nog wel ergens liggen”.

Zo is het nu nog steeds. En hebben we het niet, dan kunnen we er vaak wel aan komen. Steeds meer artikelen kwamen erbij. Er kwam een lijn voor onderdelen voor aanhangwagens. Daarna volgden al snel de hydrauliek en onderdelen voor rijtuigen en koetsen. Vervolgens werd de industrie hier nog aan toegevoegd.

Eind jaren tachtig vroeg Karst Soer aan zijn vader of hij in de zaak mocht komen werken. “Onderaan beginnen”, kreeg hij te horen. Via het magazijn schoof Karst steeds meer richting kantoorwerk. In 2002 was de tijd rijp om het bedrijf over te nemen. Karst wilde het bedrijf omvormen, zodat hij producten had voor iedereen. Van afwasborstel tot gereedschapskist en van koelvloeistof tot barbecue: als er handel in zit, koopt én verkoopt E. Soer B.V. alles. Op de bonnefooi is Karst naar een grote beurs in China gegaan en inmiddels wordt er zaken gedaan met meer dan 15 verschillende fabrikanten uit het Verre Oosten. Door de goede contacten die in deze jaren zijn opgebouwd hoeven we geen nee te verkopen en krijgen we alles binnen 3 maanden in Meppel.