Hoe werkt de TOPGEAR Universele Bandenwisselaar?

Hoe werkt de TOPGEAR Universele Bandenwisselaar?

Gemakkelijk je banden verwisselen met gebruik van ons banden demonteer apparaat? Binnen enkele stappen heb je je huidige band gedemonteerd en je nieuwe band om de velg gelegd. De TOPGEAR Universele Bandenwisselaar is te gebruiken voor auto- en motorwielen tussen 4” en 21”. Onderstaand vind je het stappenplan. Zo is het voor iedereen mogelijk om een band te wisselen!

Huidige band verwijderen:
1. Zorg dat de lucht uit de band is.
2. Haal vervolgens de band los van de velg met de drukstang aan de onderkant van het apparaat.
3. Klem de hielbreker aan de rand van de velg en druk de stang naar beneden. Dit doe je rondom aan beide kanten van de band. Je kan het bandenijzer gebruiken als hulpstuk om de band makkelijker los te krijgen. Tip: Gebruik zo nodig ook wat bandenvet rondom de band en velg om het proces soepeler te laten verlopen.
4. Vervolgens leg je band bovenop de banden wisselaar en zet de velg stevig vast met de 3 haken.
5. Daarna zet je de passende centrale stang in het midden. Door het bandenijzer onder de band te steken, het bandenijzer naar beneden te drukken en de tegenkracht van de centrale stang te gebruiken ga je rondom de velg zodat de band uit de velg komt. Dit doe je vervolgens ook met de onderkant. Je kan nu je band eraf halen.

Nieuwe band om de velg leggen:
Tip: Om een nieuwe band om de velg te leggen is het aan te raden om wat bandenvet op de velg en de nieuwe band te smeren.
1. Begin allereerst met de band om de velg te duwen, hier gebruik je het bandenijzer voor. Door het bandenijzer als hefboom te gebruiken en de band goed aan te duwen zorg je dat de band om de velg zit.
2. Druk vervolgens de band in de velg door het bandenijzer tussen de band en velg te duwen.
3. Ga rondom met het bandenijzer en zorg dat de rand van de band in de velg haakt. Gebruik hiervoor de centrale stang om kracht te creëren.
3. Als de band rondom om de velg zit kan je hem nog aandrukken om te checken of hij zowel aan de boven- als onderzijde goed zit.
4. Door lucht in je band te doen drukt de rand van de band stevig in de rand van de velg.


Kom je er toch niet helemaal uit of heb je vragen? Neem gerust contact op, Soer helpt je graag verder!